CamVac - puruimurien ja lamelli-imureiden erot

CamVac - puruimurien ja lamelli-imureiden erot

CamVac (turbiiniimuri) vs. lastuimuri - miten valita oikea imuri verstaalle

 
CamVac -imurit ovat turbiini-imureina lastuimureita huomattavasti tehokkaampia alipaineen tuotossa, eli soveltuvat myös pienille imuyhteille, mutta vapaassa virtauksessa lamelli-imurit (kuten esim. DC400 / 500) ovat vahvoilla. Höylille ja isoille hiomakoneille lamelli-imurit ovat siis vahvimmillaan suuren volyyminds vuoksi, mutta ne menevät tavallaan kyykkyyn, kun letkun halkaisija pienenee. Sama pätee muihinkin lamelli-imureihin. Niiden suhteellisen avoin rakenne (isot lamellit pyörivät omassa kammiossaan suurta ilmamassaa liikuttaen) aiheuttaa myös sen heikkouden tuottaa alipainetta.

Käyvätkö CamVac -imurit oikotasohöylille? 

Kyllä ne siihenkin käyvät. CamVac -sarjan imurit ovat turbiini-imureita, joiden etuna on n. 20x alipaineen tuotto 20000Pa verrattuna lamelli-imreihin. Lamelli-imureissa (kaikki säkki-imurit) päästään tuonne 800-2800 Pa riippuen paljonko euroja laitetaan. Niissä kuitenkin maksimivirtaukset, eli ilmavirtaus m3 ovat korkeita. Siksi ne ovat optimaalisia höylille ja muille avoimen ja suuren imuyhteen koneille = saavat korkeamman soveltuvuusluokituksen.


Mikäli haetaan yleisimuria verstaalle, säkki-imuri on väärä valinta. 2000W CamVac toimii oikotasurille, ja 3000W vielä paremmin, mutta suurin ero tulee kaikissa pienen imuyhteen koneissa, kuten hiomakoneissa, käsityökaluissa, pöytäsahassa (siinäkin on hyvin kapeat imuväylät koneen sisällä) ym. Tälläin 20000 Pascalin alipaine kykenee ylläpitämään virtauksen, vaikka kanavan koko pieneneekin. Säkki-imuri ikään kuin kavitoi, eli alkaa haukkomaan tyhjää ja virtaus romahtaa.

 

Jos siis haet pelkästään höylän imuria, säkki-imuri on optimaalinen vaihtoehto ja tarjoaa CamVaciin verrattuna enemmän kuutioita / minuutti, mutta paljon muuhun se ei sovellu. Tätä aika huonosti kerrotaan monesti ja se tulee yllätyksenä, kun yritetään imuroida jotain muuta.

Sopiva yleisimuri yli 20m vedoilla neljälle koneelle

Neljä konetta on paljon, mikäli niitä käytetään yhtä aikaa, tai ne ovat kovin eri tyyppisiä. Toimiakseen lainkaan kyseinen järjestelmä vaatii vähintään 3000W Record CamVacin tai vaihtoehtoisesti CFlux3 tasoisen lamelliimurin / säkkimurin, mielellään molemman tyyppiset imurit. Pienemmissä lamelli-imureissa ei riitä teho kuin höylälle. Laguna C|Flux 3 ja P|Plux 3 toki ovat parasta mitä tässä luokassa saa, mutta voimme tarjota myös hiukan simppelimpää ja pienempitehoista lamelli-imuria ilman syklonia ja hienosuodatusta, mutta alipaineen tuotto on 15 kertaa heikompi kuin CamVacissa, mutta volyyminen virtaavuus on hyvä lastuaville koneille. Pitkät putkivedot ovat myrkkyä etenkin lamelli-imureille, joten putkisto tulisi pitää mahdollisimman paksuna mahdollisimman pitkään, koska alipaineen tuotto on niin pieni.


Esimerkkejä lastu-imureista: Laguna C|Flux 3, P|Flux 3, B|Flux 1, Bernardo DC 400, DC 500 jne

Automaattista käynnistämistä varten voi koneille laittaa käynnistimet - eli voimavirtaan käynnistin ja siitä pistotulpista johdot koneille ja imurille.

Sopiiko CamVac - pöytäsahalle?

Kyllä, erinomaisesti. Hyvä imurikaan ei luonnollisesti korjaa liian tiukkoja tai ahtaita imuyhteitä ja pieniä letkuja - kaikissa koneissa pölynpoistoa ei valitettavasti ole mietetty kuin nimellisesti, joten on vaikea sanoa kokeilematta miten toimii juuri tietyn sahan kanssa. Mutta tämä imurityyppi on kuitenkin juuri oikea sellaisen käyttökohteeseen, missä on ahtaat aukot. Yleensä pienten pöytäsahojen yhteet ja letkut ovat sellaiset, ettei lamelli-imuri ei millään voi toimia. 

    • Related Articles

    • Festool CTL ja CTM -imureiden erot

      Erona on virallinen pölyluokitus, eli CTL on L-luokan imuri ja CTM on M-luokan imuri. M-luokka on vaativampi luokka, mutta Festoolin kohdalla ovat ratkaisseet asian niin, että suodattimet ovat itse asiassa samat molempiin malleihin. M-luokan imurissa ...
    • P|Flux 3 - ominaisuuksista ja putkivedoista

      200mm päälähtö - 3x 100mm haaroitus Koneen päälähtö on 200mm, mitä suosittelemme olemaan supistamatta niin pitkään kuin mahdollista. Eli kannattaa vetää 200mm pääputki, josta haarottaa pienemmille haaroille vasta työstökoneen lähellä. Koneen mukana ...
    • Mafell ja Dewalt karojen erot, Nestaus -toiminto, Suojakotelo, Lahjakortti

      Mafell/Defalt, onko noiden valinnalla muuta merkitystä kuin melutaso? Mitä pitäisi ottaa huomioon tuon valinnan kohdalla? -Mafellin kara on tehty Saksassa ja siinä on enemmän tehoa. Kierroslukualue on laajempi Mafellissa, alkaen 4000krm. DeWaltin etu ...
    • Vannesahojen erot

      Record - Sabre 350 Record - BS250
    • Tarjouspyynnön jättäminen

      Helpoin tapa pyytää meiltä tarjous on jättää verkkosivujemme kautta tarjouspyyntökorin kautta tarjouspyyntö. Ohjeet tarjouksen jättämiseen tämän viestin alapuolella. Voimme myös tehdä sinulle tarjouksen sähköpostilla ...