Yeti CNC vs. Polar Bear PRO - levymateriaalien työstö

Yeti CNC vs. Polar Bear PRO - levymateriaalien työstö

Sama kapasiteetti - Suurin ero on Polar Bearin nopeampi työstönopeus ja Yetin mobiilius

Molemmat koneet soveltuvat levymateriaalien työstöön hyvin. Aika pitkälti suorituskyky riippuu sopivista teristä ja halutusta työstönopeudesta. Jos vertaa Yetiä Polar Bearin Pro koneeseen, Polar Bear on perinteisen tyyppisenä CNC-koneena massiivisempi ja jäykempi ja kykenee siksi nopeampiin työstönopeuksiin tarkkuuden vielä kärsimättä. Yeti kykenee erinomaiseen tarkkuuteen, kun ei ahnehdita työstönopeudessa ja sen etuna on huokeus suhteessa työstöalaan.

Yeti on siirreltävä ja erittäin turvallinen vaihtelevissa olosuhteissa ja vaihtelevilla käyttäjillä

Lisäksi se on aidosti siirreltävä tai jopa mukana kuljetettava CNC-kone.Se on myös turvallinen ja helppokäyttöinen, mikä on etu erityisesti silloin, kun konetta käytetään vaihtelevissa olosuhteissa, eli ympäristöä ei voida varmistaa niin turvalliseksi. Kone esimerkiksi pysähtyy itsestään, jos koneen liikkuva osa osuu esteeseen tai ihmiseen. Polar Bearin ympärille pitää jättää turva-alue, ettei kukaan vahingossa mene koneen työstöalueelle sen käydessä.

Vääntyilevien levymateriaalien ongelman ratkaistaan eri tavalla

Yetin idea on juurikin se, että useimmiten kierot levyt ikään kuin pakotetaan siinä kohdassa suoraksi missä työstö tapahtuu. Uhrilevyn ei tarvi, eikä sen kannata olla liian paksu, ellei se sitten on itse absoluuttisen suora, mitä mikään levy ei yleensä ole. Siksi on parempi, että uhrilevynä käytetään esim. tavallista 6mm kovalevyä. Polar Bear Prolla levyn tehokkaaseen suoristamiseen vaaditaan imupöytä. Se on tehokas ja varma tapa, mutta lisää kustannuksia, sillä pelkästään riittävän tehokas pumppu maksaa tuhansia euroja. Polar Bear Pro alipainepöydällä on siksi parempi kone sarjatuotantoon, mutta hinta vähintäänkin tuplaantuu Yetiin nähden. Polar Bear Prohon on myös mahdollista saada automaattinen työkalunvaihtaja. Näiden varusteiden kanssa puhutaan kuitenkin Yetin suhteen aivan eri hinta- ja painoluokan koneesta ja siksi niitä ei oikein voi verratakaan reilusti. 

Jos työstöt ovat yksittäiskappaleita ja materiaalit vaihtelevat usein, ei suuremmasta työstönopeudesta ole niin suurta hyötä, joten Yetin antama tasoitus työstönopeudessa tasoittuu. Konkreettinen esimerkki suositeltavasta Yetin työstönopeudesta koivuvanerille on 8mm spiraaliterällä 2500mm/min, 4mm työstösyvyydellä/kierros. Täyden 22mm paksun levyn jyrsintä n. 150x150mm kappaleiksi tapahtuu siis n. 1,5-2 tunnissa. Ohuempi vaneri vastaavasti nopeammin, koska kierroksia tarvitaan vähemmän.Yetiin on saatavana etävalvontasovellus, joka mahdollistaa koneen etäseurannan, eli työstön tilaa ja koneen kuormitusta voidaan seurata vaikkapa puhelimesta tai tietokoneelta toisesta tilasta, tai ihan muualta. Konetta ei tietenkään suositella jätettäväksi yksin ilman valvontaa, mutta ideanahan on vapauttaa kädet koneen avulla ja valmistella sillä aikaa muita asioita.

Lounastauko kesken työstön

Kykeneekö Yeti sarjatuotantoon?

Porvoossa oleva Very Black Store valmistaa Yetillä sarjatuotantomaisesti paksusta vanerilevystä tuotteita, eli kone on heillä todella kovassa käytössä. Ja ovat olleet tyytyväisiä, eli kyllä konetta oikeasti voi käyttää aivan oikeisiin töihin jatkuvassa käytössä. Yetihän itsekin käyttää Yetejä koneen hammaskiskojen sarjatuotantoon, eli ovat sen 8-10h päivässä koko ajan töissä joka päivä.


Yetin after-sales tuki on maailmanluokkaa

Yetillä on ehkäpä luotettavin aftersales tuki kaikista valmistajista mitä edustamme. Vastaavat poikkeuksetta saman päivän aikana kaikkiin kyselyihin ja ne takuu asiat, joita on ollut hoidetaan erittäin tehokkaasti. Jopa joulun välipäivinä olemme saaneet vastauksen. Tämä toimii jopa paremmin kuin vaikkapa Festoolin, vaikka sekin on premium brändi ja asiat on hoidettu sen mukaisesti. Johtuu ehkä osittain siitä, että Yetillä on kuitenkin vain tämä yksi tuote, josta kolme mallia, joten varaosia on käytännössä aina ja maine on kaikki kaikessa.

Polar Bearin vahvuus Suomessa oleva valmistus, tuki ja varaosat

Myös Polar Bearin kohdalla vahvuutena muihin vastaavan hintaluokan kompaktiin CNC-koneisiin, on varaosien saatavuus ja se, että tuotanto ja suunnittelu on kaikki meillä omissa käsissä. Tärkeimmät osat ovat standardiosia, joten niiden kanssa ei olla vain yhden toimittajan varassa. Koneet ovat myös pyritty pitämään niin yksinkertaisina, että tuotteen huolto ja korjaukset useiden vuosien elinkaaressa muodostavat suhteellisen pienen kustannuksen, siellä lähes kaikki on huollettavissa käyttäjän toimesta.