Yeti Smart Bench CNC-kone - YetiPilot advanced profile asetus

Yeti Smart Bench CNC-kone - YetiPilot advanced profile asetus

Miten käytän YetiPilot ominaisuutta terällä, jota ei löydy valmiista profiileista?

Jos valmista profiilia ei ole, silloin voit käyttää Advanced profile asetusta YetiPilotissa, silloin avautuvassa ikkunassa määritellään moottoriteho watteina, johon Yeti pyrkii optimoimaan nopeudet. Toimiva asetus kannattaa ottaa itselle talteen, koska tällä hetkellä ei ole vielä mahdollista tallentaa omia profiileita.

Mitä tarkoittaa konsolissa näkuyvät arvot prosentteina?
Ajon aikana näkyvät arvot, esim. 100% tarkoittaa aina suhteellista arvoa = eli suhteessa ohjelmoituun nopeuteen. Jos ohjelmassa on annettu aivan väärät arvot terälle, Yeti kertoo vain, että nyt Yeti ajaa 100% suhteessa näihin asetettuihin arvoihin. Eli se ei vielä kerro mitään siitä, onko nämä arvot terälle hyvät vai eivät. Esimerkiksi 18mm terälle lähtisin esim. 1500mm/min vaakaliikkeestä ja 20 000rpm. arvoilla kokeilemaan ja aika pienellä askelsyvyydellä, varsinkin, jos terä on suoraleikkuinen. Käyttäisin tuota ensisijaisesti taskujen tyhjennysteränä ja plaanaukseen hyvin maltillisella kertasyvyydellä. Kone näyttää myös absoluuttiset nopeudet mm/min ja kierrosta/min prosenttien alapuolella ja näitä kannattaa seurata.